fbpx

Hogy épül fel nálam egy hipnózis ülés?

Eljönnek hozzám az emberek és elmondják a problémájukat. Szeretem kicsit bő lére ereszteni a beszélgetést, egyrészt azért mert szeretem átlátni miről is van szó. Másrészt pedig az embernek is fontos, hogy beszélhessen az életéről, hogy valaki meghallgassa. Több kérdést szoktam ilyenkor feltenni, hogy egy picit jobban körül járjam, jobban ráérezzek, hogy biztos az-e, amit hozott vagy van esetleg valami mélyebb dolog. Nagyon sok esetben -hála az égnek- a tudatalatti az elmondja, hogy mi a probléma. Általában az első 5 percben ki szokták mondani ezt a kliensek, én pedig igyekszem ezt meghallani. Ezt tudatalatti elszólásnak, freudi elszólásnak hívjuk.

Utána kigondolom, megérzem, milyen módszer, technika lenne a legjobb a probléma feloldására és azt csináljuk. Valamikor ez átcsúszik a második alkalomra, de van olyan is, hogy már az első alkalommal történik oldás.

Minden oldás előtt pontosan elmagyarázom mi fog történni, mire számíthat az ember, illetve beszélek is a hipnózisról, hogyan működik, megmutatok pár hipnózis technikát és eloszlatom a tévhiteket.

A beszélgetést megelőzően megtisztítom a teret, én palo santot használok erre a célra. Szoktam gyújtani egy fehér mécsest, ez ad egyfajta szakralitást és egyben spirituális védelmet, valamint tudat alatt aktivizálja a klienst a megnyílásra mintegy előhívva azokat az ősi képeket, tudatalatti tartalmakat, archetípusokat, amikkel szintén dolgozunk. Magára a problémára a megoldást egy meditatív, relaxált vagyis egy megváltozott tudatállapotban, hipnózisos transzállapotban a tudatalatti adja meg.

A hipnózisnak mint módszernek több része van.

Az első az egy kis relaxálás. Aki még nem tapasztalt ilyet, azt ilyenkor fel szoktam ébreszteni, hogy megérezze a különbséget a két állapot között, hogy érezze milyen amikor szépen megy bele a relaxációba, hogy nyugszik meg a teste, hogy finomodnak az érzékelések.

Aztán következő a frakcionálás, amikor kifejezetten a testét összpontosítások mentén a kliens izomról izomra ellazítja.

Utána jön egy mélyítés, amikor a tudat is még jobban ellazul. Itt szólok a tudatalattihoz, hogy nyíljon meg, úgy ahogy szüksége van a tudatnak, hogy rájöjjön a probléma megoldására. Ezáltal nem én oldom meg, hanem a kliens oldja meg a problémát. Én csak vezetem őt. Ő valahova elmegy az „álomban”, és én kérdezem, hogy mit lát, mi történik. Ott például -amikor személyekhez van kötve a probléma- általában a személyeket is megszólítjuk pl. beszélj édesanyáddal, aztán képzeld bele magad édesanyád helyébe, és úgy szólj vissza önmagadnak, hogy miért és hogy történt az, ami történt.

Ezáltal azok a negatív élmények, amik az emlékhez vannak kötve megbeszélésre kerülnek, értelmet kapnak, így a negatív érzelmi tartalom lekerül róla. Az emlék megmarad, de már nem lesz negatív érzelem hozzá kapcsolódva, ez maga az oldás. A kineziológiában használt érzelmi stresszoldó technika is hasonlóan működik. Ebben a részben történnek a pozitív szuggesztiók adása is, mintegy átprogramozva negatív hitrendszereket.

Végül pedig következik a felszínre hozás, lezárása a hipnózisnak, és ha szükség van rá, és ha a kliens szeretné, akkor megbeszéljük az oldást.

Milyen módszerekkel dolgozok?

 • hipnózis
 • pszichológiai oldó technikák
 • kineziológiai módszerek
 • NLP módszerek
 • szakrális gyakorlatok
 • érzelmi stresszoldás
 • családállításos technikák
 • tudatalattit mérő tesztek

Szükségem van-e hipnoterápiára?

A következő esetekben tanácsos hipnoterápiás szakemberhez fordulni:

 • ha valaki huzamosabb időn keresztül ideges és feszült, rossz a közérzete, depressziósnak érzi magát, vagy rendszeresen félelemérzet gyötri;
 • ha állandó fáradtsággal, pánikkal, fóbiával vagy egyéb lelki gondokkal küzd;
 • ha olyan fizikai/testi gondjai, fájdalmai vannak, amire az orvos nem talál magyarázatot (pszichoszomatikus);
 • ha úgy érzi, nehéz a kollégáival kijönni, vagy társ- illetve és párkapcsolati problémái vannak;
 • ha iskolai, szexuális vagy házassági gondokkal küzd;
 • ha egyszerűen csak állandóan ingerlékeny, rosszkedvű, zsémbes, mogorva és úgy gondolja, hogy nem sokat kap az élettől;
 • ha feldolgozatlan gyászban van valaki,

Tehát milyen problémákra jó a hipnózis?

önbizalom és önértékelési gondok
negatív testkép, testi problémák
bizonytalanság, céltalanság
depresszív állapotok
félelmek, szorongás
pánikbetegség
életörömök hiánya
ragaszkodás, függőségek, féltékenység
elengedési nehézségek
feszültség, stresszel való rossz megküzdés

megfelelési kényszer, maximalizmus
párkapcsolati problémák és konfliktusok
szülőkkel való megoldatlan sérelmek
szexuális zavarok
munkahelyi konfliktusok
tanulási nehézségek, vizsgadrukk
pályaválasztási kérdések
krízisek (serdülőkor, változókor, válás, szakítás, gyász…)
gyermeknevelési nehézségek
egyéb életviteli nehézségek

Mennyi ideig tart egy ülés és mennyibe kerül?

Bercsényi Zoltán_irodaEgy alkalom általában másfél, max. két óra. 3 óránként adok ki időpontokat, hogy ne csengessen be közben a következő ember.
Egy hipnózis ülés ára 20.000 Ft.

Hol van helyileg az ülés és hogyan lehet bejelentkezni?

Bejelentkezni a Kapcsolat menüben található telefonszámon lehet.

 

Tényleg működik a hipnózis? Hogy?

Sokan kérdezik, hogy tényleg ez történt vagy csak a tudat színezi ki a dolgokat? Igazából nem tudjuk megmondani azt, hogy pontosan, tuti biztosan így történt, minden részletével együtt. Az agyunk úgy dolgozik, hogy kiegészíti, és pótolja azt ami hiányos az emlékben. A tudatalatti az, ami mindent rögzít, de az előhívás részleges lehet, és ezt egészíti ki az elme. A tudatalatti másképpen is rögzít mint az elme. Az tudatos gondolkodásunk képeket, tényeket, leírható, megfogható dolgokat elemez és rögzít, a másik pedig érzelmeket, nehezebben meghatározható absztraktabb dolgokat.

Az agyunk úgy működik mint egy célkövető rakéta, egy szuper számítógép, ami a túlélésre van programozva. Ha ezt a hármat egy gombócba, gyúrjuk akkor ha megkérdezed a tudatalattidat, hogy… Kedves tudatalatti, hogyan tudom megoldani ezt vagy azt a problémát, mi az az emlékkép, amit fel kell oldjak?… akkor az fel fogja hozni, meg fogja mutatni. De ha valaki azt mondja, hogy én ebben nem hiszek, akkor már felül is írta ezt a szuper számítógépet és marad minden a régi kerékvágásban.

Szokták kérdezni egy-egy oldás után, hogy akkor most tényleg megjavult a probléma? Igen, meg… Ha az egyik oldalról nézzük, de nem biztos, hogy ahhoz az emlékképhez csak és kizárólag az a negatív dolog kapcsolódik. Vagy amivel eljött, ahhoz a problémához nem biztos, hogy csak az az emlék van. Maga megoldás az, hogy értelmet adunk az emlékképnek és ezáltal lemegy a negatív tartalom A tudatalatti mindig a legfontosabb dolgot hozza fel és változás fog beállni, amit nem biztos, hogy rögtön észre vesz a kliens, mert el kell telni egy napnak, két napnak, egy hétnek… stb.

Jobb-e a hipnózis mint egy pszichológiai beszélgetés?

Mind a kettő lehet nagyon jó vagy nagyon rossz, ez attól függ ki az aki csinálja és hogy kinek mi a jó.
Az emberek úgy működnek, hogy vagy elhisznek valamit vagy nem hisznek el valamit. Ha a szakember személye olyan, hogy én nem hiszem el azt amit mond, akkor tök mindegy, hogy ő pszichológus, coach vagy hipnózissal foglalkozó személy. Ha nem fogsz hinni neki, akkor nem fog tudni neked segíteni. De, ha olyan ember, hogy hiszel neki, akkor tök mindegy mi a végzettsége vagy akár milyen módszert használ, az segíteni fog neked. Nagyon fontos a személyiség.

Ezért is tartom fontosnak egy honlapon a bemutatkozó részt, hogy a kliens azt érezze, hogy “Én tényleg ilyen szakembert akarok, nekem ő segítsen!” Fontos, hogy hiteles legyen számunkra a segítő, hogy hasonló legyen az értékrendszere, a hitrendszere és hogy szimpatikus legyen nekünk.

Általában olyan embereket vonzok, akiknek valamiért szimpatikus vagyok, jól megy az egymásra hangolódás és a beszélgetés. Sok tévhit kering a hipnózissal kapcsolatban, mert nem ismerik a módszert. Nem tudja mi fog történni, és hogy mire is jó a hipnózis. Érdekes, hogy sokan összekeverik a pránanadis utaztatásokkal, pedig nem erről van szó. A hipnózis nem utaztatás, hanem oldás.

A hipnózis általában erőteljesebb oldó módszer, mint egy általános pszichológiai tanácsadás, mivel az tudatalattival dolgozik, az éber állapotban történő beszélgetés pedig a tudattal. A tudatállapotok között van különbség. A hipnózis mélyebb tudatállapotot hoz létre, így mélyebb szintekre lehet lemenni és több minden elérhetővé válik. Nagyon gyakori az, hogy eljön valaki valamilyen problémával és nem az az igazi, gyökér ok. Hasonló, de más.

Hipnózisban a tudatalattival kommunikálunk a tudatos elmén keresztül.

Amikor csak beszélgetünk az ember könnyen becsaphatóvá válik, hisz a segítőt el tudja vinni a sok információ, vagy a kliens szerint ez vagy az a gond, és arról kezd el beszélni. A hipnózisban a tudatalatti mutat rá a fő problémára, és ez akár nagyon más lehet, mint amire a tudatos elménkkel ki tudunk gondolni vagy feltételezünk.

“Ha el tudod képzelni, meg is tudod valósítani. Ha meg tudod álmodni, azzá is válhatsz.”

William Arthur Ward

A hipnózis azért van, hogy lemélyítse az embereket egy bizonyos szintre, az hogy már ott mit csinálunk, az már a módszereken múlik. A módszerek és megoldások azok több pszichológiai irányzatokból vannak.

Tehát egyszerűen mélyítés és oldás. Alkalmas többek között megbocsátásra, elengedésre, gyermekkori traumák oldására, annak megértésére, felismerésére.

Az idegesség, az állandó boldogtalanság a mellékhatása a belső érzelmi konfliktusoknak. A hipnoterápia segít megérteni a belső konfliktusokat. Ezúton lehetségessé válik a konstruktív probléma megoldás, a módosítás, a gyökeres változtatás és változás. A hipnoterápia számtalan embernek segített már abban, hogy leküzdjön, és megoldjon komoly lelki gondokat. Sokaknak segített már abban is, hogy elérjék karrierbeli céljukat.

Családi és párkapcsolatai viszonyok rendezéséhez is kiváló módszer.

Miért válassz engem?

Őszinte vagyok
Csak annyira, amennyi még elbírsz. Néha fáj és néha könnyű egy ülés. Néha a személyes élményeimet is megosztom, hogy élő példa legyek.

Személyre szabottan dolgozok
Minden ember más és más problémákkal jön hozzám, ezért mindenkinél egy kicsit máshogy alkalmazom a módszereimet.

Hatékonyság az első nálam
Ez a legfontosabb pillére a munkámnak. A te időd és az én időm is nagyon fontos. Sokáig kerestem a szerintem legjobb technikát és megtaláltam a hipnózisban.

Ha segítségre van szükséged, itt vagyok. Gyere, jelentkezz be! Induljunk el együtt!