fbpx

Hipnózisos Kérdések

Valójában mi is a hipnózis?

Hipnózis egy módosult tudatállapot, az agy működésének egy természetes folyamata, amit mindenki átél, például mielőtt elalszunk. Hipnózisban kicsit meghosszabbítjuk ezt az elalvás előtti intervallumot és eközben dolgozhatunk a kívánt problémákon, terveken, vágyakon.

Meg lehet-e minket hipnotizálni?

Igen, mivel ez egy teljesen természetes állapot, ébredés után és elalvás előtt mindenki keresztülmegy rajta. Viszont ellen lehet állni a hipnózisnak is ugyanúgy, mint ahogy képesek vagyunk ellenállni az elalvásnak is. Természetesen az ellenállás lehet tudatos vagy tudatalatti. Megfelelő szaktudással terápiás céllal az ilyen típusú ellenállás áthidalható, leküzdhető.

Mi az értéke a hipnózisnak?

Bármennyire is elterjedt a köztudatban az a hiedelem, hogy a hipnózis valamiféle ,,mágikus trükk”, vagy veszélyes sőt mi több, valami isten ellenes dolog, mindez csak városi legenda, egyszóval semmi ,,fekete mágia”, sőt! Segíthet megoldani a belső konfliktusokat, segít a pozitív gondolkodásban, és szinte az életünk minden területén felhasználhatjuk javítván általános testi, lelki egyensúlyunkat.

Biztonságos-e a hipnózis, van-e okom félni, tartani tőle?

Maga a hipnotikus állapot nem veszélyes. Annyira biztonságos, mint az alvás, tehát semmi ok a félelemre. Sőt kimondottan megnyugtató, amikor szakképzett praktizálók alkalmazzák.

Szükségem van-e hipnoterápiára?

A következő esetekben tanácsos hipnoterápiás szakemberhez fordulni:
– ha valaki huzamosabb időn keresztül ideges és feszült, rossz a közérzete, depressziósnak érzi magát, vagy rendszeresen félelemérzet gyötri;
– ha állandó fáradtsággal, pánikkal, fóbiával vagy egyéb lelki gondokkal küzd;
– ha olyan fizikai/testi gondjai, fájdalmai vannak, amire az orvos nem talál magyarázatot (pszichoszomatikus);
– ha úgy érzi, nehéz a kollégáival kijönni, vagy társ- illetve és párkapcsolati problémái vannak;
– ha iskolai, szexuális vagy házassági gondokkal küzd;
– ha egyszerűen csak állandóan ingerlékeny, rosszkedvű, zsémbes, mogorva és úgy gondolja, hogy nem sokat kap az élettől;
– ha feldolgozatlan gyászban van valaki,
akkor IGEN, a hipnoterápia alkalmas módszer a változtatásra, a problémák megoldására.

Hogy segíthet a hipnoterápia?

Az idegesség, az állandó boldogtalanság a mellékhatása a belső érzelmi konfliktusoknak. A hipnoterápia segít megérteni a belső konfliktusokat. Ezúton lehetségessé válik a konstruktív probléma megoldás, a módositás, a gyökeres változtatás és változás.

Létezik-e az, hogy a testi tünetek érzelmi eredetűek?

Nagyon sok testi tünet pszichoszomatikus jellegű, ami azt jelenti, hogy van valamilyen érzelmi, lelki alapja. Ha belegondolunk teljesen logikus, hogy az emocionális túlterheltség, feszültség megnyilvánulhat fizikai tünetekben. Végül is minden belső szervünk idegszálakkal kapcsolódik az agyhoz tehát, amikor idegrendszerünk túlhajszolttá válik valamilyen trauma vagy krízis miatt, az kihatással van az egész testünkre, belső szerveinkre, szervezetünkre.

Ha személyes problémáimat nem tudom segítség nélkül megoldani az azt jelenti, hogy gyenge akaratú vagyok, vagy már az őrület határát súrolom?

Nem. Erről szó sincs, még akkor sem, ha súlyos tünetek nincsenek. A legtöbb embernek egyedül nehéz feldolgozni az erzelmi problémáit, mivel olyannyira elmerül benne, hogy képtelen kívülállóként látni, átvizsgálni, és megoldani azt. Ezért is mondják, hogy a terapeuta ne terápiázzon házon (családon) belül, mivel ott nem látja a dolgokat tisztán. Egyre többen, még azok is, akik pszichológiai vagy pszichoterápiás háttérrel, megfelelő szaktudással rendelkeznek, más szakemberhez mennek. Aki tudatában van annak, hogy problémája van és segítséget kér, az becsülendő és elismerésre méltó, mert ítélőképessége józan gondolkodást sugall. Tehát azt mutatja, hogy mentálisan stabil. A hipnoterápia számtalan embernek segített már abban, hogy leküzdjön és megoldjon komoly lelki gondokat. Sokaknak segített már abban is, hogy elérjék karrierbeli céljukat.
Családi és párkapcsolatai viszonyok rendezéséhez is kiváló módszer.

Nem hiszem, hogy engem meg lehet hipnotizálni!

Minden ember napjában többször is átmegy a hipnózishoz hasonló állapotot jelentő alfa stádiumon, de akkor pedig garantáltan, mielőtt elalszik. Ezért aztán senkinek nincs oka azt gondolni, hogy őt nem lehet meghipnotizálni.

Milyen érzés meghipnotizálva lenni?

A válasz erre a kérdésre rendkívül fontos, mivel ez meghatározó az ülések folyamán. Sokan azért nem folytatják a hipnózist egy-két ülés után, mert úgy döntenek, hogy ők nem megfelelő alanyok. Az átlagembernek az az elképzelése, hogy valamilyen másfajta, új fenomenális és látványos allapotba kéne esnie, vagy egy úgynevezett tudattalan alvásba, amikor hipnózisban van.
A hipnózis élménye egyébként egy nagyon kellemes, megnyugtató élmény, hasonló ahhoz, mint amikor ledőlünk a kanapéra, és kezdünk elszundikálni, elszenderegni, de még nem alszunk. Épp ez az a pont, ami nagyon is ismerős számunkra.
Tudsz magadról, elméd aktív, gondolataidat kontrollálod, érzékelni tudsz minden stimuláló hatást, és kommunikáció van közted és a hipnoterapeuta között.

Miért hatásos a hipnózis?

Az emberi elme nagyon fogékony és befogadóképes javaslatokra. Gyakorlatilag folyamatosan ostromolva van szuggesztiv stimulánsokkal a körülöttünk zajló világból és belső gondolataink által. Szenvedésünk nagy része a negatív gondolatmenetünk és pesszimista életvitelünk eredménye. Ezek a negatív impulzusok betörnek elménkbe, és anélkül, hogy észrevennénk, elkezdik kontrollálni a mindennapjainkat.
Hipnózisban lehetőség van arra, hogy lecseréljük ezeket a negatívumokat, helytelen nézeteinket olyanokra, amelyek a vágyott irányba mozdítják az életünket. Időbe telik, hogy eloszlassunk, megszüntessünk vagy megváltoztassunk beidegződött szokásokat, tehát nem szabad elkeseredni, ha nincs azonnali eredmény vagy változás.

Mire jó az önhipnózis?

Relaxációs gyakorlatok, önhipnózis/autohipnózis – biztonsággal alkalmazhatók arra, hogy egyrészt fokozzuk az ülés alatt kapott szuggesztiók hatékonyságát, másrészt segítségükkel hatékonyan programozhatjuk magunkat annak érdekében, hogy mihamarabb elérhessük vágyainkat, céljainkat az életünk bármely területén. Ezek a technikák egyszerűek, hatásosak és biztonságosak.

Ha segítségre van szükséged, itt vagyok. Gyere, jelentkezz be! Induljunk el együtt!